måndag 2 november 2009

Vett & Etikett på Buss

Några punkter man bör ha koll på när man sätter sin fot på en buss:

- Hälsa på busschauffören. Ta busschauffören inte för givet som om han/hon vore en maskin som bara styr bussen dit den ska. Busschauffören kan även ge dig ett glatt leende sådär på morgonen då allt är kiss, vilket gör morgonen lite roligare.

- Spela inte musik högt. Tyck att jag är en kärring, gör det, men jag är inte ensam om att tycka det är sjukt irriterande att höra fucking skrikmusik. Speciellt på morgonen då livet är surt behöver man verkligen inte höra det. Så om ni spelar musik högt ur mobilen, lägg av med det. Eller om ni har sånadär underbara hörlurar som det läcker en massa ur eller att ni bara spelar ovanligt högt för att testa hur tinnitus känns, SÄNK MUSIKEN!

- Ta ner väska/fötter från sätet bredvid. Om det är lite folk på bussen, så fine, bre ut er över halva bussen. Men när det är vid den där tiden då alla i hela världen ska ta sig till samma plats samtidigt så funkar det inte med att ta upp två säten. Nu kanske det är så att vissa är folkskygga och jävligt rädda för andra människor, då har jag två tips till er: deal with it eller åk inte buss! Så när ni ser att det börjar bli fullt, ta ner fötter/väska från sätet bredvid så ska nog alla kalara av att leva i harmoni med varandra.

- Lämna plats åt gamla och skadade. Lämna plats åt gamla och haltande människor. De tycker det är jobbigare att stå och ta sig igenom hela bussen. Så nästa gång en haltande gammal tant eller gubbe kliver på bussen och du råkar befinna dig längst fram. Överge din plats och leta reda på en ny!

- Hjälp människor med barnvagn eller liknande. Alla klara helt enkelt inte av att lyfta upp sin barnvagn på bussen. Hjälp till!

- Skrik inte! Det här är väl framförallt riktat till er fjortisar däute som kräver uppmärksamhet non-stop. Sluta skrik och prata som om ni vore döva, HÅLL KÄFTEN!



Så om vi alla kan följa de här punkterna så blir nog varje bussresa såhär kul.

/L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar